googleb1fd7cd7ef71feda.html

Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Τί έλεγε το 2013 ο ΣΥΡΙΖΑ για τον ΤΑΡ

«Άσχετα με την επιλογή του ενός ή άλλου αγωγού δεν αναιρείται η εκτίμησή μας για την ενδοτικότητα της κυβέρνησης, που σε συνδυασμό με την έλλειψη ενεργειακού σχεδιασμού ενδυναμώνουν τις απαιτήσεις των πολυεθνικών και διαμορφώνουν ακόμα πιο δυσμενείς συνθήκες για την έξοδο από την κρίση». Αυτή είναι μία αποστροφή από όσα ανέφερε, τον Ιούνιο του 2013, το τμήμα Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ για τον αγωγό ΤΑΡ, που σήμερα εγκαινίασε ο πρωθυπουργός, ενώ σε άλλο σημείο της ανέφερε:
«Η επιλογή του αγωγού TAP δεν ήταν αποτέλεσμα ενεργούς πολιτικής της Ελλάδας... δεν προσφέρει στη χώρα μας τα οφέλη που προπαγανδίζουν τα παπαγαλάκια της Κυβέρνησης, ενώ περιλαμβάνει σκοτεινά σημεία».
ΝΔ για Τσίπρα: Τώρα υποκλίνεται στον TAP, τότε τον υπονόμευε
Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε κατά του πρωθυπουργού η Νέα Δημοκρατία με αφορμή τα εγκαίνια των εργασιών του TAP.
Μάλιστα, τον κατηγόρησε πως σήμερα υποκλίνεται σε ένα έργο που στο παρελθόν «συνειδητά χτυπούσε και συστηματικά υπονόμευε».
«Η κατασκευή του αγωγού ΤΑΡ είναι ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο που οραματίστηκε, σχεδίασε και δρομολόγησε η ΝΔ» αναφέρει η Αξιωματική Αντιπολίτευση, σχολιάζοντας την τελετή εγκαινίων παρουσία Τσίπρα.
«Σήμερα, ο κ. Τσίπρας υποκλίνεται στο έργο αυτό. Τρέχει λαχανιασμένος να εγκαινιάσει ένα έργο, που ο ίδιος συνειδητά χτυπούσε και συστηματικά υπονόμευε. Όπως ακριβώς έκανε και με την Cosco. Αυτός είναι ο κ. Τσίπρας. Τελευταίος στα έργα ανάπτυξης, πρώτος στις καταιγίδες φόρων» καταλήγει.
Επίσης, η ΝΔ έδωσε στη δημοσιότητα ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ με ημερομηνία 28 Ιουνίου 2013.
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπενθυμίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, τον Ιούνιο του 2013, υποστήριζε ότι η επιλογή του αγωγού TAP δεν ήταν αποτέλεσμα ενεργούς πολιτικής της Ελλάδας και πως «δεν προσφέρει στη χώρα μας τα οφέλη που προπαγανδίζουν τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης, ενώ περιλαμβάνει σκοτεινά σημεία».
Επίθεση από Δημήτρη Σταμάτη
Έντονη υπήρξε και η δήλωση του πρώην Υπουργού Επικρατείας και στενού συνεργάτη του κ. Αντ. Σαμαρά, Δημήτρη Σταμάτη.
«Όταν ο Σαμαράς το 2013 υπέγραψε τον TAP ο Τσίπρας είχε ανέβει πάλι στα κάγκελα και τον κατηγορούσε πως ο αγωγός αυτός εξυπηρετεί αμερικανικά συμφέροντα. Σήμερα ο Τσίπρας εγκαινιάζει και εκθειάζει τον TAP χωρίς ντροπή και χωρίς συγγνώμη για τις συκοφαντίες του σε βάρος του Σαμαρά. Συκοφαντώντας τους αντιπάλους του και εξαπατώντας τον λαό έγινε πρωθυπουργός και τώρα οικειοποιείται τα έργα τους. Χωρίς συγγνώμη και χωρίς Τσίπ(ρ)α...»
http://ependisinews.gr/blog/politiki/ti-elege-to-2013-o-syriza-gia-ton-tar

Δεν υπάρχουν σχόλια: