googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Ο ΣΥΡΙΖΑ βλάπτει σοβαρά την ενημέρωση

Ο ΣΥΡΙΖΑ βλάπτει σοβαρά την ενημέρωση
Του Γιάννη Σιδέρη
Για δεύτερη φορά χθες απαγορεύτηκε στους δημοσιογράφους να παρακολουθήσουν και να καταγράψουν την …αποσυμφόρηση - όπως ονομάζει ο ανώδυνος politically correct ορισμός της κυβερνητικής ευρεσιτεχνίας - τη διάλυση του  καταυλισμού της Ειδομένης, και τη μεταφορά των προσφύγων / μεταναστών, σε χώρους φιλοξενίας. (Σωστή κατά τα άλλα και καθυστερημένη ως ενέργεια).
Η καταγραφή της «επιχείρησης» επετράπη να γίνει μόνο από την ΕΡΤ και το Κρατικό Πρακτορείο Ειδήσεων, για ευνόητους λόγους: Την παρουσίαση των γεγονότων, στρογγυλεμένων, φιλτραρισμένων από κάθε ακρότητα, ένταση και αντίσταση, που θα μπορούσε - και θα ήταν φυσικό - να συμβεί, ανάμεσα στους απελπισμένους με το ματαιωμένο όνειρο της Κεντρικής Ευρώπης και τις δυνάμεις καταστολής, οι οποίες έπρεπε να υλοποιήσουν μια ειλημμένη κυβερνητική απόφαση.
Ο αποκλεισμός του σύμπαντος της ενημέρωσης (ιδιωτικά κανάλια, φωτορεπόρτερ, εφημερίδες, ραδιόφωνα, sites) αποσκοπούσε στο να μην απογυμνωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ από τον διεθνιστικό, αντιεξουσιαστικό, αντιαυταρχικό, αντιαστυνομικό, μύθο που αυτάρεσκα έχει ενδυθεί επί τόσα χρόνια. Πλέον τον απεκδύεται εμπράκτως, εφαρμόζοντας - πάντα με τύψεις, κλαυθμούς και οδυρμούς -  όσα η ανάγκη διατήρησης της εξουσίας του επιβάλλει. 
Για την απαγόρευση των ΜΜΕ να έχουν πρόσβαση σε ένα γεγονός που δεν άπτετο θεμάτων εθνικής ασφάλειας  - το μόνο κατά της ταπεινή μας γνώμη που θα ήταν κατανοήσιμο – οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των δημοσιογράφων,  που τόσο εύκολες έχουν τις  απεργίες, δεν κήρυξαν ούτε στάση εργασίας έστω, στην ΕΡΤ και το ΑΠΕ, διαμαρτυρόμενες για την αυταρχική, αν όχι αντιδημοκρατική, (οι δυο έννοιες δεν ταυτίζονται) πρακτική της κυβέρνησης, που πλήττει ευθέως την  ενημέρωση.   
Η επίθεση στην ενημέρωση έχει προϊστορία
Κάποιοι δεν εκπλαγήκαμε καθόλου με την κυβερνητική απαγόρευση.
Διαβάστε περισσότερα:
http://www.liberal.gr/arthro/52587/politiki/2016/o-syriza-blaptei-sobara-tin-enimerosi.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: