googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Προκαλείται καρκίνος από την κινητή τηλεφωνία;


Καρκινόγενεση

Οι βλάβες στο DNA από την ακτινοβολία (και άλλους τοξικούς παράγοντες) είναι δυνατόν να οδηγήσουν σε μεταλλάξεις από τις οποίες, ορισμένες είναι πιθανόν να επιβιώσουν και να αποτελέσουν παράγοντα καρκινογένεσης. Οι περισσότερες από αυτές τις βλάβες εξουδετερώνονται από διαδικασίες εντοπισμού των ανωμαλιών και επιδιόρθωσής τους. Όταν η βλάβη είναι σε μία βάση της έλικας του DNA και όχι και στην αντίστοιχή της ταυτόχρονα (σημ. οι έλικες είναι διπλές), τότε πιστεύεται ότι επιλέγεται η “καλή” έλικα σαν πρότυπο για την επιδιόρθωση.

Περισσότερο σοβαρή περίπτωση είναι όταν (π.χ. ισχυρή ακτινοβολία) προκαλεί θραύσεις και στις δύο έλικες, στο ίδιο σημείο, οπότε μπορεί να γίνει ανακατάταξη του γονιδιώματος με διασταυρώσεις των ελίκων, να δημιουργηθούν μεταλλάξεις, μερικές να επιβιώσουν και να οδηγήσουν σε ανεξέλεγκτη κυτταρική διαίρεση (καρκινογένεση). Ο καρκίνος επεκτείνεται, διηθεί τους γειτονικούς ιστούς, προσβάλλει λεμφαγγεία ή αιμοφόρα αγγεία, οπότε  και αποκτά μεταστατικό δυναμικό.

Η ενέργεια ακτινοβολίας της Κινητής Τηλεφωνίας (ΚΤ) είναι ικανή να προκαλέσει καρκίνο;

Εάν η ηλεκτρομαγνητική (Η/Μ)ακτινοβολία είναι πολύ ισχυρή, προσπίπτοντας σε ένα άτομο είναι ικανή να εκδιώξει ηλεκτρόνια (φορτισμένα αρνητικά σωματίδια τα οποία περιφέρονται γύρω από τον πυρήνα του) και να το μετατρέψει σε “θετικό ιόν ή θετική ρίζα” όπως λέγεται. Οι ρίζες αυτές είναι πολύ δραστικές και ικανές να προκαλέσουν βλάβες στα κύτταρα και κυρίως να θραύσουν τις έλικες του DNA. Η ισχυρή αυτή ακτινοβολία λέγεται “ιονίζουσα” ειδάλλως (όταν δεν έχει δύναμη να εκδιώξει ηλεκτρόνια) “μη-ιονίζουσα”.

Η Η/Μ ακτινοβολία εκτείνεται σε ένα τεράστιο φάσμα ενέργειας από δέκατα του micro-electron-volt (για συντομία μeV) έως πολλά εκατομμύρια μeV, όπως φαίνεται και στην εικόνα. Από αυτό το φάσμα, ο άνθρωπος μπορεί και βλέπει την Φύση μόνο μέσα από ένα στενό “παράθυρο” το λεγόμενο “ορατό φάσμα” με ενέργειες από ~1.800.000 μeV (ερυθρό) έως ~4.000.000 μeV (ιώδες).

Η “ορατή” ακτινοβολία” (ηλιακό ορατό φως, λάμπες φωτισμού, κ.α.) είναι μη-ιονίζουσα. Δεν χρειάζεται καν πείραμα για να αποδειχθεί του λόγου το αληθές: εάν ήταν ιονίζουσα, τότε οι θραύσεις της μονής και κυρίως της διπλής έλικας του DNA των προγόνων μας θα είχε καταστρέψει τα κύτταρά τους, θα είχε προκαλέσει τόσους καρκίνους που προφανώς δεν θα είχε προλάβει να γραφεί αυτό το άρθρο ή να βρεθούν σημερινοί αναγνώστες για να το διαβάσουν...

Η Η/Μ ακτινοβολία υψηλότερα των 4.000.000 μeV (ισχυρότερη του ορατού φωτός), είναι ιονίζουσα και θέλει προσοχή η χρήση της (ακτινοδιάγνωση & ακτινοθεραπεία) ή αποφυγή εάν δεν είναι χρήσιμη (υπεριώδης του ήλιου και του solarium).

Η Η/Μ ακτινοβολία χαμηλότερα των 1.800.000 μeV (ασθενέστερη του ορατού φωτός), είναι μη-ιονίζουσα:

 Το σώμα απαλλάσσεται από την θερμότητα την οποία παράγει συνεχώς η καρδιά κατά 50% μέσω εξάτμισης και ιδρώτα και κατά 50% μέσω εκπομπής “θερμικής” ακτινοβολίας, ενέργειας 50.000 – 200.000 μeV (γίνεται αντιληπτή την νύκτα και μόνο με κυάλια νυκτός).

 Οι κεραίες όλων των τηλεπικοινωνιών, τα κινητά τηλέφωνα και φούρνοι μικροκυμάτων εκπέμπουν ακτινοβολία από 0,4 μeV έως 11 μeV.

Η Φυσική είναι Θετική Επιστήμη. Κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές, οικονομικές, χημικές ή φυσικές συνθήκες, η Η/Μ ακτινοβολία δεν είναι εφικτό να επηρεαστεί. Με απλά λόγια, δεν υπάρχει τρόπος η ακτινοβολία (το πολύ) των 11 μeV να προκαλέσει θραύση του DNA και μάλιστα στην διπλή έλικα (όταν δεν προκαλεί θραύση η ακτινοβολία των 3 εκατομμυρίων μeV)!
Διαβάστε περισσότερα: 
http://www.physicsmag.com/2016/04/prokaleitai-karkinos-apo-kiniti-tilefonia.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: