googleb1fd7cd7ef71feda.html

Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Δημιουργήθηκε ο μεγαλύτερος 3D χάρτης του διαστήματος – Επιβεβαιώνει την θεωρία του Αϊνστάιν

Δημιουργήθηκε ο μεγαλύτερος 3D χάρτης του διαστήματος – Επιβεβαιώνει την θεωρία του Αϊνστάιν
Ηταν 1905 όταν ο Αϊνστάιν δημοσίευε την θεωρία που θα έφερνε επανάσταση στον χώρο της φυσικής, αλλά και στην μελέτη του κόσμου. Την θεωρία της Ειδικής Σχετικότητας.
Σε αυτή, ανάμεσα σε πολλά ακόμα συμπεράσματα, ο Αϊνστάιν ισχυρίστηκε πως η ταχύτητα του φωτός στο κενό είναι η ίδια για όλους τους παρατηρητές, ανεξάρτητα από την πηγή. Λίγα χρόνια αργότερα, το 1915, προχώρησε στην Γενική Σχετικότητα, με την οποία αποδείκνυε πως η βαρύτητα είναι ουσιαστικά μια στρέβλωση του χωροχρόνου.
Οι θεωρίες του Αϊνστάιν έδωσαν ένα μεγάλο πάτημα στους αστροφυσικούς, ώστε αυτοί να μελετήσουν πολύ αναλυτικότερα την συμπεριφορά και την εξέλιξη του σύμπαντος. Ωστόσο, η επιταχυνόμενη διαστολή του κόσμου, έβαλε πολλά ερωτήματα στα μυαλά των επιστημόνων. Αρκετοί ήταν αυτοί που αμφισβήτησαν την εγκυρότητα των εξισώσεων του Αϊνστάιν, αλλά και ολόκληρη την θεωρία της σχετικότητας.
Διαβάστε περισσότεραΔημιουργήθηκε ο μεγαλύτερος 3D χάρτης του διαστήματος – Επιβεβαιώνει την θεωρία του Αϊνστάιν | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/267414/dimioyrgithike-o-megalyteros-3d-hartis-toy-diastimatos-epivevaionei-tin-theoria-toy#ixzz494RY8mZV

Δεν υπάρχουν σχόλια: