googleb1fd7cd7ef71feda.html

Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Τελικά μόνο με εκβιασμούς κάνουν κάτι. "Τρέχει" τώρα το ελληνικό γιατί αλλιώς δεν έχει ...χρήμα!!!

\"Τρέχει\" τώρα το ελληνικό
Εκκένωση του Ελληνικού και κλείσιμο του deal για να πάρουμε τη δόση
Δεδομένου ότι η ολοκλήρωση της συμφωνίας για το Ελληνικό τέθηκε στο Eurogroup ως ένα από τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης του Ιουνίου, η κυβέρνηση δρομολογεί, σύμφωνα με τις πληροφορίες, επιχείρηση εκκένωσης της έκτασης από τους 3.000-4.000 πρόσφυγες που έχουν εγκατασταθεί στον καταυλισμό.
Ταυτόχρονα, επιταχύνει τις διαδικασίες για να ολοκληρωθεί το New Deal με το ελληνο-αραβο-κινεζικό επενδυτικό σχήμα υπό τη Lamda Development, προκειμένου ως τις 20 Ιουνίου να έχει έρθει προς ψήφιση στη Βουλή.
"Σε 20-25 ημέρες θα έχουμε μια σοβαρή εξέλιξη για την έκταση του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό", είπε από τη πλευρά του χθες στα Παραπολιτικά 90,1, ο Στέργιος Πιτσιόρλας, επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, επιβεβαιώνοντας κι αυτός την επίσπευση της διαπραγμάτευσης με τον επενδυτή.
Αλλά παρά την πρόοδο που έχει μέχρι σήμερα επιτευχθεί, καμιά 10αριά ακόμη θέματα παραμένουν ανοικτά, ενώ ο χρόνος πιέζει. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του liberal.gr, τα πιο κομβικά ζητήματα αφορούν:
1. Δόμηση: Η πλευρά της κυβέρνησης έχει, σύμφωνα με πληροφορίες, ζητήσει από το επενδυτικό σχήμα να περιορίσει τη δόμηση, και από τα 3,4 εκατ. τ.μ. του αρχικού master plan, να τη μειώσει σε 3,1-3,2 εκατ. τ.μ. Σημειωτέον ότι ο συντελεστής δόμησης στη περιοχή είναι 0,45%.
2. Συντήρηση του Μητροπολιτικού Πάρκου: Παραμένει ανοικτό το ποιος θα αναλάβει το κόστος συντήρησης των 2.000 στρεμμάτων του πάρκου (επί ενός συνόλου 6.200 στρεμμάτων), το οποίο εκτιμάται σε 8-10 εκατ. ευρώ το χρόνο. Αν και αρχικά τα δύο μέρη είχαν συμφωνήσει να στηθεί ένα joint venture ανάμεσα στους οικείους Δήμους και το επενδυτικό σχήμα, το θέμα παραμένει ακόμη ανοικτό. Συζητείται επίσης να αυξηθούν οι χώροι πρασίνου.
3. Πρόσβαση κοινού σε παραλία, πάρκο: Έχει ζητηθεί από την κοινοπραξία να βεβαιώσει στη σύμβαση που θα επικυρωθεί από τη Βουλή ότι το κοινό θα έχει ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία και στο πάρκο.
Διαβάστε περισσότερα:
http://www.liberal.gr/arthro/52946/oikonomia/2016/ekkenosi-tou-ellinikou-kai-kleisimo-tou-deal-gia-na-paroume-ti-dosi.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: