googleb1fd7cd7ef71feda.html

Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Νέα αλητεία των κομμουνιστών. Τιμωρούν την ιδιοκτησία! Κλέβουν περιουσίες...

Επιβαρύνσεις, που σε αρκετές περιπτώσεις ξεπερνούν και το 300%, φέρνει ο νέος ΕΝΦΙΑ 2016, που σε λίγους μήνες θα κληθούν να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων.
Προφανώς και για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ η ιδιοκτησία θεωρείται «έγκλημα» και γι' αυτό οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να τιμωρηθούν πολύ αυστηρά.
Έτσι μόνο μπορεί να δικαιολογηθεί ότι, παρά τις περί αντιθέτου βαρύγδουπες δηλώσεις περί κατάργησης του «άδικου φόρου», ο ΕΝΦΙΑ παραμένει και μάλιστα γίνεται ακόμη πιο «ακριβός» για τους ιδιοκτήτες που έχουν οικόπεδα, αλλά και για όσους πληρώνουν συμποληρωματικό φόρο.
Είναι δε αξιοσημείωτο ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, για να πιάσει περισσότερους φορολογούμενους στα «δίχτυα» του συμπληρωματικού φόρου ΕΝΦΙΑ, με στόχο υψηλότερες εισπράξεις, χαμήλωσε από φέτος ακόμη περισσότερο το αφορολόγητο όριο από τις 300.000 ευρώ στις 200.000 ευρώ.
«Έγκλημα» και τιμωρία
Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο της «τιμωρίας» των «εχόντων» ακίνητη περιουσία άνω των 300.000 ευρώ, αυξάνει όλους τους συντελεστές υπολογισμού του φόρου, με αποτέλεσμα οι επιβαρύνσεις να ξεκινούν από τα 50 ευρώ και να φθάνουν μέχρι και τις 2.675 ευρώ.
Με βάση τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου, που συζητείται στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί εκτός απροόπτου την Κυριακή, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης στο Eurogroup της 24ης Μαΐου, τα πέντε βήματα που «στήνουν στον τοίχο» τους ιδιοκτήτες είναι τα εξής:
Διαβάστε περισσότερα: http://www.liberal.gr/arthro/51434/oikonomia/2016/to-isonegklimasin-tis-idioktisias.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: