googleb1fd7cd7ef71feda.html

Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Δεν σας κάνει εντύπωση που ο Τσίπρας δεν έχει το αίσθημα της ντροπής; Aπό τον Άρη Δημοκίδη

"Δεν μπορώ να φανταστώ πως θα υπήρχε Έλληνας βουλευτής που σ' αυτήν εδώ την αίθουσα θα ψηφίσει την κατάργηση του ΕΚΑΣ, του μικρού αυτού επιδόματος, στους χαμηλοσυνταξιούχους", είχε πει απ' την Βουλή. Τώρα βρέθηκε αυτός. (Φωτ.: Konstantinos Tsakalidis / SOOC)
Δεν μπορώ να φανταστώ πως θα υπήρχε Έλληνας βουλευτής που σ' αυτήν εδώ την αίθουσα θα ψηφίσει την κατάργηση του ΕΚΑΣ, του μικρού αυτού επιδόματος, στους χαμηλοσυνταξιούχους", είχε πει απ' την Βουλή. Τώρα βρέθηκε αυτός. (Φωτ.: Konstantinos Tsakalidis / SOOC) Πηγή: www.lifo.gr
Πέρσι και πρόπερσι τέτοια εποχή, αναγκαζόμουν να υποστώ το ιντερνετικό κράξιμο από ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που είχαν γίνει ξαφνικά όψιμοι Αριστεροί και φαν του Τσίπρα. Παρότι όλη την ενήλικη ζωή μου ψήφιζα Συνασπισμό της Αριστεράς και έπειτα ΣΥΡΙΖΑ, μετά τα Μνημόνια ήμουν πεπεισμένος ότι ο Τσίπρας, τον οποίο είχα πιστέψει κι εγώ στην αρχή, όχι απλά δεν είχε εναλλακτική λύση αλλά θα χειροτέρευε δραματικά τα πράγματα. Το αποτέλεσμα ήταν σε κάθε παρέα να δέχομαι κήρυγμα από Πασόκους και πρώην δεξιούς επειδή δεν εντυπωσιαζόμουν απ' τις υποσχέσεις και την ελπίδα που (θα) έφερνε ο Τσίπρας στην εξουσία.    Φέτος, τα πράγματα έχουν αλλάξει. Όχι γιατί δεν υπάρχουν οπαδοί του Τσίπρα, αλλά γιατί ντρέπονται να φανερωθούν. Κι έτσι, σ' ένα τραπέζι τώρα, σχεδόν ποτέ δε θα υποστηρίξει κανείς την κυβέρνηση ή την πολιτική της. Τα "τουλάχιστον αυτοί προσπαθούν" έχουν αντικατασταθεί με την απόλυτη σιωπή και τα χαμηλωμένα βλέμματα.    Ομως, με όση σύνεση και αυτογνωσία αντιμετωπίζουν πλέον οι οπαδοί του Τσίπρα τα πράγματα, τόσο περισσότερο μοιάζει να έχει ξεφύγει αυτός. Κι ενώ ακόμα και οι υποστηρικτές του αναγνωρίζουν πως τα πράγματα δεν πήγαν και δεν πάνε καλά και νιώθουν μια άλφα ντροπή, αυτός, ξεδιάντροπα, κοροϊδεύει εχθρούς και, κυρίως, φίλους.   
Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: